Skip links

A3D-Projektering

Vision och engagemang

A3D-Projekterings långsiktiga vision och starka engagemang

A3D-Projekterings engagemang under sina verksamhetsår och kärnan i företagets arkitektoniska vision kan beskrivas enligt följande:

Genom att följa denna filosofi lyckades vi inte bara skapa vackra och funktionella byggnader, utan också bidra till hållbar utveckling och ökad livskvalitet för våra kunder. Vi strävade efter att göra arkitektur till ett verktyg för att förbättra både miljön och livskvaliteten genom att kombinera vår vision med praktiska lösningar. Detta engagemang var en central del av vår identitet som A3D-Projektering.

Arkitektonisk arv

Med en stark förståelse för arkitekturens roll i samhället och ett öga för detaljer har vi konsekvent strävat efter att skapa funktionella och inspirerande utrymmen. Genom att integrera moderna tekniker som BIM (Building Information Modeling) i våra arkitektoniska projekt har vi skapat attraktiva och funktionella byggnader, samtidigt som vi optimerat för kostnadseffektivitet och hållbarhet.

Under 16 år av verksamhet, från 2004 till 2020, har vi arbetat med en rad olika arkitektoniska projekt inom olika kontexter, inklusive bostadsområden och kommersiella lokaler. Våra uppdrag omfattade allt från planering och genomförande av projekt till samarbete med olika intressenter för att säkerställa framgångsrika projektutfall.

Tidigare arbetssätt

Plan- och bygglagen & miljöpolicy

Vi bedrev en verksamhet som främjade god livskvalitet, hållbar utveckling och ansvarsfull användning av byggmaterial och naturtillgångar. En viktig del av vårt arbete var att säkerställa att alla myndighetskrav uppfylldes. Under våra 16 år av verksamhet ansvarade vi framgångsrikt för att upprätta bygglovsansökningar genom att utföra noggranna utredningar och ge kvalificerad rådgivning till våra kunder. Detta för att säkerställa att ansökningarna följde gällande lagstiftning.

3D-visualisering

Vi använde 3D-visualiseringar tidigt i projekten för att ge våra kunder en tydlig uppfattning om det förväntade slutresultatet. Efter överenskommelse presenterade vi dispositionsplaner och utförde de slutliga ritningarna som användes i byggnadsprocessen.

Gestaltning

Vår designprocess byggde på att låta kundens önskemål ta form genom vårt skissarbete. Vi undersökte olika alternativ vid utformningen och anpassade dem efter kundens behov. Det arkitektoniska perspektivet var en grundpelare i vårt arbete, vilket gjorde det möjligt för våra kunder att tolka och anpassa rummet på ett personligt och tillfredsställande sätt.

Uppehåll i verksamheten

Vi lever i en ständigt föränderlig värld där globala kriser påverkar människors liv, arbete och lokalt näringsliv. Vid sådana händelser minskar företag ofta sin vilja att ta ekonomiska risker på grund av osäkerhet, konkurser, stigande räntor och fallande reala inkomster.

Bostadsbyggandet i Sverige har, enligt en rapport från 2023 av Veidekke (1, 2), visat en kraftig nedgång, och prognosen var att denna trend förväntades fortsätta under 2024 (3). Det är inte första gången världen och Sverige står inför en kris. Trots dessa utmaningar kan vi, genom att fokusera på hållbar utveckling och använda nya teknologier, skapa ”en långsiktig grön övergång och mer hållbara konsumtionsmönster”. (4)

Under 2020 tvingades vi, liksom många andra, att pausa vår verksamhet på grund av Covid-19-pandemin. Den osäkerhet som förlängdes med energikrisen 2021 och globala konflikter 2022 har påverkat oss alla, men den har också stärkt vår förmåga att tänka innovativt och utforska nya strategier.

Trots att miljömedvetenheten har ökat markant sedan 2000-talet, är många ekonomier och politiska system fortfarande starkt beroende av petroleum, vilket reflekterar en arkaisk geopolitisk surrealism. Kampen mellan en korrupt status quo-mentalitet och de liberala försöken till modernitet pågår fortfarande. Vi är medvetna om de utmaningar som samhället står inför idag. Därför ser vi fram emot att utnyttja förnybar teknik som kan ersätta fossila bränslen och minimera utsläpp av växthusgaser och andra föroreningar, med målet att skydda vår planet och dess begränsade resurser. (5)
——

  1. Perfekt storm på bostads- och fastighetsmarknaden, Veidekke, oktober 2022
  2. Kollaps för bostadsbyggandet, Veidekke, april 2023
  3. Byggbranschens omöjliga ekvation”, en samstämmig negativ bild från experter, mars 2023.
  4. Kommissionens strategiska framsynsrapport 2020, Fakta-pm om EU-förslag, oktober 2020.
  5. Agenda 2030 för hållbar utveckling…uppnå varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

Fortsatta engagemang

Som arkitekter har vi en passion för att utveckla och leverera hållbara arkitektoniska lösningar som förbättrar människors liv, förstärker samhällen och kommunicerar en djup innebörd till våra kunder. Inom produktionsplanering och projekteringsledning förstår vi de utmaningar som uppstår vid olika bygg- och anläggningsprojekt. Därför förespråkar vi implementeringen av BIM (Building Information Modeling) och VDC (Virtual Design and Construction) som arbetsmetoder.

Genom att kombinera en noggrann förståelse för kundens behov, teknisk kompetens, forskningsförmåga, organisatorisk skicklighet och kreativitet, har vi utfört våra projekt framgångsrikt – i tid, inom budget och till högsta standard.

A3D-Projektering: En lång resa till nya höjder

Detta innehåll härstammar från tiden före pandemin, då vi verkade under namnet A3D-Projektering.

Upptäck gärna våra senaste projekt och visioner genom att utforska
Cardona Architecture Studio →
Denna webbplats använder cookies för att förbättra din webbupplevelse.
Explore
Drag